Isnin, Mac 28, 2011

Dah beli botol susu yg BPA free....

 Weekend ummi g Jusco Tebrau City...haunting botol susu la apa lagi..g la kaunter Avent,byk botol susu dah abis rupanye..tiggal yg size kecik je..yg ummi nak beli botol susu yg keperangan tu pon da tak de..promoter yg jaga situ cakap mmg laris botol susu tu,ramai yg cari..hadoii~~ummi terlambat rupanye,and than tak tau bile stock baru akan sampai,next time la ummi beli jawabnye..hurm~~nak cari tempat lain..malasnye la...so,ummi trpaksa wat pilihan yg ke dua..iaitu cari botol susu Pureen plak..ha..belek punya belek cari botol susu yg trbaik punye..ummi jumpa la yg ini,tu pon tengok dah tinggal beberapa botol je yg tinggal..ada yg lain gak..kaca..owh! no..jahanam diwatnye ngn anak2 ummi...
 ini lah botol nye...1 blue utk hafiz and 1 lagi pink tuk kakak alya..dorg yg pilih sendiri tau..hehehe~~
look..jelas dan nyata BPA FREE....
 harga pon murah..ada less 20% lagi..kebetulan Jusco de wat sale skrg ni...botol susu ni ummi nak letak kat taska anak2 ummi tu je..bleh la wat lasak,kalo hilang pon tak la ralat sgt,sbb murah je..kalo botol Avent yg perang tu harganya RM90++ jugak tau..mau nangis kalo ilang tu,huhu~~
 botol susu Avent VS Pureen....Avent tuk malam and pureen tu tuk siang...
 ke empat2 botol susu ni botolnye kelabu dan lembut,itu lah ciri2 botol susu yg non BPA,sbb..yg ada BPA botol susu nye jernih sgt...betol tak..eh,betol la...
 Tuan empunya botol cepat2 nak rasmikan botol barunye tu...cepat2 ummi basih n rendam jap ngan air panas,jgn rebus botol susu tau..tak bagus tuk botol gak..
 sedap ngat minum susu la tu...
 apesal kakak jebek je tu...

yayy~~




sudi-sudilah klik sini ye..TQ..
 

4 ulasan:

nursalwa berkata...

laa xder da ke botol perang tue kat jusco.. salwa baru bercadang nak cari botol avent perang tue kat jusco tebrau.. ari tue g jusco bkt indah xder.. huuhu

lagi satu, botol avent tue bpa free ke x erk kak.. ari tue ader terbaca kata avent yg kaler putih tue bukan bpa free.. anak salwa pkai yg tue.. tp ari tue g jusco, tgk btl avent putih tue dia tulis bpa free plak..

Ummi Zayda berkata...

owh..yeke kt bkt indah pon abis gak..mmg da abis la salwa..byk permintaan kot,yg pureen ni pon ok gak..

yg de bpa botol nye jernih dr yg kelabu..yg kelabu bpa free...kt kotak de tulis bpa free..kta guna ape yg tulis saje tau...

UmmiQusyairi berkata...

Salam,
akak orang jb yek.. dok kat mane?

Ummi Zayda berkata...

duk ulu tiram..taman puteriwangsa,awak duk jb gak ke..??