Isnin, Januari 24, 2011

Peel anak2 ummi semalam...


ummi tak tahu la nape ngn anak ummi ni,terutama kakak semalam..merengek memanjang,nak duk kat riba ummi je..ummi nak wat keje pon x bleh,apelagi nak update blog dan br fb..huhu~~
dan si apis plak asyik nyakat kakak je,yg si kakak ape lagi nangis je memanjang,kekadang tu mcm nak jerit je kt dorg,bingit tau..ni menguji tahap kesabaranku...haish!!! ape kan daya,anak2..nak wat cmne kan,budak yg berumur 3 tahun ni,ape yg dorg tau...baik dan buruk dorg wat..yg tau,main...tgok karton..minta susu..ape lg..mcm2 la..sampai mlm plak tu..
bila mlm plak..badan apis mcm demam,skit dedar...jap ok jap x..off on..hurm..ummi mmg da risau sgt ni..tp bile dorg tgh tido..ummi cek gak suhu badan apis..syukur~~tak panas da..lega hati ummi,sape2 ibu kat dunia kalo bleh nak anak2 sentiasa sihat,tak senang hati tgok ank2 sakit..tp kalo Allah da bg ujian kita terima la seadanya..cuma doa ummi utk ank2 ummi hindarkan la dr penyakit yg bukan yg ada sesetengah ada yg tgh menderita kesakitan..Ya Allah~~jauhkanlah dr sume bahaya dan penderitaan ini..sesungguhnya ibu2 yg memiliki anak2 yg sedemikian sungguh tabah hati mereka..semoga Allah kurangkanlah penderitaan mereka2 itu...amiin~~

ummi bukannya merungut,cuma kita manusia da fitrah kita punyai sifat marah,geram,suka,nangis dan mcm2 la..yg penting kena ada sifat sabar..kalo takde jwbnye...musnah la segalanya..ummi bersyukur sgt ummi ada anak kembar sepasang yg aktif da comeii..huhu~~sape lg yg nak puji ank2 sendiri melainkan kita la sbg parent dorg..:P..sekadar share cite kita dipagi isnin ni..

yayy~~



sudi-sudi lah klik sini ye..TQ..

2 ulasan:

ida berkata...

biasa laaa rasa camtu ummi,kita sedar peel budak2 memang camtu..tapi kekadang terhilang jugak sabar...itu kan lumrah...hehehe

Ummi Zayda berkata...

ye la..agaknya kta dulu nakal sgt kot...heheheh