Ahad, Februari 27, 2011

Untuk driver pompuan mcm ummi..beware!!



" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca info ini.

Saya harap anda semua share info ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Zaman skrg mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat

Sumber: BOMBA SELANGOR

yayy~~





sudi-sudilah klik sini ye..TQ..
 

3 ulasan:

||aLeaSaRa|| berkata...

tq sis 4 this info.esok dah start keje setelah mc seminggu he3...nak kena drive pulak..mmg kena sentiasa alert.takde masa nak turun keta semata-mata nak buang kertas tu takutttt.sis kite ajak join giveaway ni simple je..join ye;

http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/02/kawaii-handmade-giveawayjom-join-kalau.html

Nurhayani berkata...

urm. thankz 4 the info. ^_________^

Ummi Zayda berkata...

utk kta brsama..=)